Cont de comerciant pe internet (Internet Merchant Account).

Este un tip de cont bancar.

Acționează ca un intermediar între banii clienților dvs. și contul dvs. bancar de afaceri.

După ce clienții efectuează o achiziție de la dvs. cu un card de credit / debit, toate fondurile sunt depuse în contul dvs. de verificare online al comerciantului. Toți banii sunt apoi transferați în contul dvs. bancar. Acesta din urmă este complet separat de contul dvs. de tranzacționare.

Plățile în numerar vă privesc numai pe dvs. și pe clienții dvs. În schimb, o tranzacție digitală include, de asemenea, o bancă emitentă și o bancă acuiring.

Banca emitentă (banca cumpărătorului sau a plătitorului)

este o instituție care oferă clienților carduri de credit și de debit. De asemenea, el este responsabil pentru colectarea plăților de la clienți.

Banca acquiring (Banca Comerciantului)

la rândul său, solicită și încasează plățile de la banca emitentă și apoi transferă fondurile către comercianți.

Procesul de plată online este după cum urmează.
Banca achizitoare solicită fonduri de la banca emitentă, care verifică dacă clientul are suficiente fonduri pe cardul său. Banca achizitoare transferă apoi fondurile în contul comerciantului. Acesta din urmă deține fondurile până când sunt transferate în contul bancar al comerciantului.
Și această procedură are loc de fiecare dată când plătitorul plătește ceva cu un card bancar pe site-ul vânzătorului.
În timp ce un cont de comerciant deține fonduri înainte ca acestea să fie transferate într-un cont bancar comercial, un gateway de plată conectează magazinul dvs. de comerț electronic cu sistemul dvs. de plată.